Sunday, May 26, 2013

Sea sisefilee sidruni-kapparikastmes

Mulle sattus poes ette täitsa ilus ja normaalse hinnaga sea sisefilee. Kuna omaloominguliselt toimetades kipub liha maitsestamine alati väga küüslauguseks, siis otsustasin seekord vahelduseks kohe päris retsepti ette võtta. Et küüslaugu puudumine väga kurvaks ei muudaks, siis valisin välja sellise kastme, kus sees teine suur lemmik, ehk sidrun. Retsept pärineb GoodFoodist, mingid väikesed mugandused muidugi sugenesid ikkagi sisse.

500 g sea sisefileed
oliivõli
jahu
terav lihamaitseaine
sool
1 keskmine sibul
3-4 spl sidrunimahla
250 ml kanapuljongit
200 ml valget veini
2 spl kappareid

Lõika liha umbes 1 sentimeetri paksusteks viiludeks, maitsesta ja paneeri kergelt soolase jahuga. Raputa üleliigne jahu maha ja prae liha hästi kuumal pannil väheses oliivõlis mõlemalt poolt pruunikaks. Võta liha pannilt, alanda natuke kuumust, lisa pisut õli ja peeneks hakitud sibul. Kui sibul on klaasjas, lisa sidrunimahl, puljong ja vein. Mulista minut-paar ja lisa siis liha. Hauta 5-6 minutit, kuni liha on mõnusalt pehme. Sobib täitsa hästi pennedega serveerida.



No comments:

Post a Comment