Koogi retsept on saadud Umami lehelt aga kuna ma spetsiaalselt sinna poodi pole kirjeviljakonservi järele viitsinud sõita, siis olen seda teinud väikeste mugandustega.
150 g täistera Digestive küpsiseid100 g mandlijahu
120 g sulavõid
200 g maitsestamata toorjuustu
600 g kohupiima
200 g vahukoort
240ml + 2spl pruuni suhkrut
4 muna
120 ml passioni viljaliha või pirnipüreed või õunamoosi või suvikõrvitsa-sidrunimoosi. Võimalusi on kindlasti veel :)
3 väiksemat või 2 suurt passioni või veel 100ml passioni viljaliha
50ml + 30ml vett
1 tl maisitärklist
Purusta küpsised, sega küpsisepuru hulka mandlijahu ja sulavõi. Sega ühtlaseks.
Suru küpsisemass ca 25 cm´se lahtikäiva vormi põhja. Tõsta vorm külmikusse.
Mikserda kausis toorjuustu, lisa kohupiim ja seejärel vahukoor, 240ml suhkrut, munad ja 120ml valitud moosi/viljaliha. Mikserda ühtlaseks. Vala segu koogivormi.
Küpseta kooki 160-kraadises ahjus tund aega. Kui tundub, et kook keskelt veel liiga vedel on, küpseta pisut kauem. Jälgi, et kook pealt liiga pruuniks ei läheks.
Tõsta kook ahjust välja, lase jahtuda. Pane paariks tunniks kuni üleöö külmikusse.
Tõsta kook ahjust välja, lase jahtuda. Pane paariks tunniks kuni üleöö külmikusse.
Valmista glasuur: kuumuta 50ml vett koos passioniviljaga ning 2 spl suhkruga. Lahusta maisitärklis 30ml külmas vees ja lisa see samuti potti. Keeda madalal kuumusel segades, kuni möks pisut pakseneb. Lase natuke jahtuda ja laota koogile.
No comments:
Post a Comment