Sunday, March 3, 2013

Seafilee juurviljadega

Mulle sattus poes näppu hea hinnaga sea sisefilee. Otsisin ja leidsin internetist, täpsemalt GoodFoodi lehelt isuäratava retsepti ja mõningate kohandustega saigi kollektiivselt valmistatud laupäevane pidulik praad.


umbes 700 g sea sisefileed
2 pastinaaki
2 porgandit
4-5kartulit
1 spl oliivõli
2 küüslauguküünt
2 punast sibulat
ühe sidruni koor
sidrunipipart
triple pepperit
soola
türgist kingiks toodud teravat lihamaitseainet
5 dl kanapuljongit
1 võimalikult hapu õun



Soojenda ahi 200 kraadini. Koori juurviljad. Lõika kartulid pikuti pooleks ja pastinaagid-porgandid pikuti neljaks. Sibulad kuueks. Laota need ahjuvormi põhja, puista sekka küüslaugutükid, maitsesta soola ning triple pepperiga ja nirista peale oliivõli.
Riivi sidruni koor ja sega lihamaitseaine ja sidrunipipraga. Rulli sisefileed selle sees, et liha saaks enam-vähem  ühtlaselt kaetud. Aseta see juurviljade peale ja pista vorm 40ks minutiks ahju.
Puhasta ja tükelda õun ja tee valmis puljong. 40 minuti möödudes võta pann välja, puista õunatükid lihale-juurviljadele ja vala kõik üle puljongiga. Küpseta veel 20-30 minutit. Naudi vana hea inglise õllega.

No comments:

Post a Comment