Friday, May 24, 2013

Selle kevade esimene koogisaak meie aiast e. rabarberi-purukook

Kuna rabarberid aias mühisevad ja ei ole ilus head kraami ju raisku lasta, tuli teha üks kook. Minu vilets mikseriõnn on taas kord tinginud olukorra, kus ohtrat vahustamist nõudvad koogitaignad olid out ja seega jäi valikusse purukook. Purukook rabarberiga on tegelikult igavesti hea ka, nii et kõik klappis.
Retsept on kombineeritud mitmest blogist, mis oma purukoogi-varianti pakkusid ning kodus saadaolevatest toiduainetest.

Põhi
150 g jahu
50 g suhkrut
näpuga soola
1 munakollane
75 g võid
1 tl külma vett

Keskpaik
500 g rabarbereid
umbes 2 spl suhkrut (võid ka 3 panna, tulemus jääb suht hapu)
kaneeli

Puru
100 g suhkrut
100 g jahu
100 g võid
1,5 tl vaniljesuhkrut

Sega põhja jaoks jahu, suhkur ja sool. Lisa jämeda riiviga riivitud või ning sega hästi. Lisa munakollane ja vesi. Mudi. Lõpuks vormi pall ja pane kilega kaetult pooleks tunniks külma.

Haki rabarberid umbes kuupsentimeetristeks tükkideks. Puista peale suhkur ja kaneel. Jäta seisma.

Sega puru jaoks suhkur, jahu ja vaniljesuhkur. Riivi sisse või. Näpi segamini ja pane natukeseks sügavkülma.

Soojenda ahi 200 kraadiseks.

Mätsi tainas (kui tahad, kasuta rulli) 28 cm'se läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Vala rabarberitelt vedelik ära ja puista nad taignale. Kõige peale puista puru.

Küpseta 45 minutit.

Naudi niisama või jäätisega.

No comments:

Post a Comment