BURGERID
400 g veisehakkliha
1/2 -1 väike sibul
natuke basiilikut
150 g peenelt riivitud porgandit
2-3 küüslauguküünt
2 tl dijoni sinepit
1 lahtiklopitud muna
4 täisterakuklit
rapsiõli
miskit salatilist
SALSA
1 suur punane paprika
100 g kirsstomateid
2 tl laimimahla
2 tl hakitud murulauku. kui värsket pole, sobib ka kuivatatud
1/4 väikest (punast) sibulat
maitse järgi chillihelbeid
Sega hakkliha hakitud sibula, porgandi, küüslaugu, sinepi, basiiliku ja munaga. Maitsesta pipra ja soolaga. Jaga neljaks portsuks. Vormi iga ports umbes 2 cm paksuseks pätsiks. Nutikas oleks teha pätsid sama kujuga, mis kuklid. Mul näiteks olid neljakandilised. Pane burksid pooleks tunniks külmkappi.
Soojenda ahi 200 kraadini. Lõika paprika 5-6 tükiks ja pane küpsetuspaberiga kaetud panniga või restiga ahju, nahaga pool ülevalpool. Rösti ~35 minutit kuni nahad tõmbuvad tumedaks. Võta ahjust ja vala kohe kaussi. Kata kauss kilega ja jäta seisma, kuniks paprika jahtub selliseks, et seda saab näpuga vabalt katsuda. Koori nahad maha, tükelda. Haki tomatid ja lisa paprikale koos laimimahla, sibula, murulaugu ja chilliga.
Kuumuta pann, triibuline, kui on või grill. Pane kuklid, lõikepooled allpool pannile ja küpseta, kuni need on triibulised. Pintselda burksidel üks pool õliga ja pane pannile õline pool allpool. Prae keskmisel kuumusel 5 minutit. Siis pintselda teine pool ja prae sedagi 5 minutit. Võta pannilt ja lase paar minti puhata.
Pane kuklile salatileht, liha ja hunnik salsat. Kata kukli teise poolega, kui tahad saiasemat sööki.
No comments:
Post a Comment