Monday, February 11, 2013

Douzma

Tuleb välja, et armeenlased armastavad väga suvikõrvitsat ja baklažaani ja loomulikult lambaliha. Meie lambaliha niiväga ei armasta. Ja kuna kaubandusvõrgust kvaliteetse lambahakkliha saamine on väga suur väljakutse, siis otsustasime pearoa tegemisel kalkuni- ja veiseliha kasuks. Välja tuli päris maitsev ja tegelikult ka tervislik roog. Ja jällegi teenis ära ka kõrgeima kiituse - mis siis tuli Tristani suust ja puhtakssöödud taldrikult.
Mainiks ka ära, et päris mitmeks armeenia toiduks saime väärt infot lehelt www.thearmeniankitchen.com

Douzma enne ahjuminekut
450 g kalkunihakkliha
250 g veise delikatesshakkliha
1 suvikõrvits
1 baklažaan
4 suuremat kartulit
5 tomatit
200 g tomatipastat
soola, pipart, lihamaitseainet (mul on mingi Türgist kingiks toodud lihamaitseaine, mille koostist ma täpselt ei teagi. aga võib kasutada ka näiteks vürtsi või mõnda endale meeldivat segu)



Keeda kartulid poolpehmeks.
Sega hakklihadesse paar teelusikatäit tomatipastat ja maitseained. Vormi sentimeetri kõrgused ja viiesentimeetrise diameetriga pätsid.
Viiluta aedviljad ja tomatid umbes poole sentimeetri jämedusteks viiludeks.
Sega ülejäänud tomatipasta 3 dl veega ja maitsesta. Vala natuke ahjuvormi (ca 20x30 cm) põhja ja siis lao sinna vaheldumisi lihapätsid ja aedviljad. Mida ühesuurusemad viilud on seda ilusam tuleb ja seda ühtlasemalt küpseb ka. Vala ülejäänud kaste rivide peale.

Valmis!

Küpseta 180 kraadises ahjus umbes tunnikese, kuni kõik on pealt kenasti pruunistunud ja aedviljad on pehmed.

Serveeri lavaššiga (selle saialaadsega, mitte laualinavariandiga).

No comments:

Post a Comment