Tuesday, February 5, 2013

Maasika lühikäkk

See kook pärineb raamatust Strawberry Shortcake Murder. Räägin kohe ausalt ära, et tegelikult ma ei ole eriti uurinud, kuidas shortcake'i ametlikult eesti keelde tõlgitakse. Aga lühikäkk kõlab minu arust väga maitsvalt.
Koogi avalik esitlus Luna esimesel juubelil.
Sellele koogile on lisaks juurde pandud ka kireviljakaste

Põhi
340 g võid
470 ml suhkurt
4 muna
235 ml hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljeessentsi
470 ml jahu

Kreem
450 ml vahukoort
110 ml suhkrut
120 ml hapukoort

Kilo (vähemalt) maasikaid

Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad ja vahusta veel kuni tainas on kenasti kohev, siis lisa hapukoor, vanilje ja jupikaupa jahu ja küpsetuspulber. Sega kuni tainas on ühtlane.

Vala ahjuplaadile ja küpseta 165 kraadi juures 45-50 minutit. Jahuta kook maha, lõika pooleks ja keera tükid kõigepealt toidukilesse ja siis fooliumisse. Pane 48-ks tunniks külmkappi. Seistes muutub see kook mahlasemaks, lõpuks meenutab isegi natuke juustukooki, mitte tavalist biskviiti.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Siis sega ettevaatlikult sisse hapukoor.

Kooki võib serveerida mitut moodi. Näiteks tükikaupa. Tõstad igale taldrikule tüki biskviiti ja kauni sortsu kreemi. Mõned värske maasika tükid. Piparmündileheke annab kena rohelise tatshi ka juurde. Aga võib ka nii, nagu kõrvaloleval pildil: biskviit alla, siis maasikatükid, kreem ja kaunistuseks kõige ilusamad maasikad peale.

No comments:

Post a Comment