Monday, February 11, 2013

Roheline mee ja sinepiga

Toiduvalikutes ei ole Marx miski õige eesti mees - kartuli, sousti ja lihakäntsakaga teda juba ei meelita. Aga pane talle ette peen roheline mögin ja voila! Mulle ka maitses. Ja ilus, roheline, sobib igati. Sest pole ju midagi hullemat toidust, mis köögi disainiga vastuollu läheb.

4 spl oliivõli
1 tl seemnetega sinepit
1/2 tl mett
1 spl siidriäädikat
1 porru
400 g rohelisi ube (sobivad ka külmutatud)
150 g brokkolit
200 g rohelisi herneid (samuti jääst)
2 küüslauguküünt.

Kuumuta pannil õli ja lisa sinna õhukeselt viilutatud küüslaugud. Lase kergelt pruunistuda ning jahuta. Sega küüslauk ja õli mee sinepi ja äädikaga. Maitsesta soolaga.
Pane suure potiga vesi keema. Pane viilutatud porru potti, lase vesi uuesti keema tõusta. Mulista 1 minut, siis lisa oad, keeda 2 minutit siis lisa brokkoli ja keeda veel 4 minutit. Viimaks lisa herned, lase veel uuesti keema minna ja keeda nõrgalt veel minuti. Kurna hoolega. Pane suurde kaussi, vala kaste peale ja sega. Söö kohe.

No comments:

Post a Comment