Sunday, February 3, 2013

Õuna-beseekook


Selle koogi retsept on saadud kunagise kolleegi Hiie käest. Aitähh!
Imehea kook ja sobib peale õunte ka rabarberite või tikritega. Ja ma usun et isegi ploomidega. Põhimõtteliselt jääb ilmselt hea igasuguse hapu viljaga.
Oma olemuselt on see ääretult lihtne kook ja tuleb enamasti hästi välja. Ja süüakse kiiresti ära. Ja sisaldab lihtsaid koostisosi, mis tihtipeale kodus kohe võtta ka on. Vot selline igati eeskujulik küpsetis.


sellise abilisega on küpsetamine käkitegu
Tainas
200 g võid
1,3 dl suhkrut
4 munakollast
2,7 dl nisujahu
2,7 tl küpsetuspulbrit
800 g rabarberit
1,5 tl kaneeli

Beseekate
4 munavalget
2 dl suhkrut



Vahusta või suhkruga ja lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taignasse. Mökerda tainas küpsetuspaberiga ahjuplaadile (28 cm'sele ümmargusele jagub ilusti, suurema puhul pead eriti osav olema või tainast rohkem tegema). Tükelda õunad/rabarberid väikesteks tükkideks ja puista taignale. Raputa peale kaneeli.
Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit.
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht koogile ja küpseta veel ~15 minutit, kuni munavalge  muutub kergelt beezhikaks.

No comments:

Post a Comment