Vabariigi aastapäeva lähenedes tabas Marxi rahvuslikkusepuhang, mis väljendas end idees teha pidulikuks hommikuks kiluvõileivatorti. Mõeldud, tehtud. Ega mehe patriotismi ja kokandusentusiasmi ei sobi ju maha suruda. Pealegi mulle kilu meeldib. Pean küll mainima, et Marxi osalus koogi meisterdamisel piirdus leibade rittaladumisega... Aga lõppude-lõpuks on idee see, mis maksab.
Päris viimase peal see kook ei saanud. Natuke mahlasem oleks võinud olla. Marx süüdistab leivasorti. Mina arvan, et pisut rohkem määret oleks ka parem olnud. Aga üldiselt oli hea üritus ja tasub teinegi kord teha.
300 g köögi-toorjuustu
üks keskmise suurusega sibul
sorts hapukoort
2 pakki (100-150 grammist) vürtsikilufileesid
2 keedumuna
tilli
üks laua peal vedelev poolik tomat
poole sidruni mahl
üks kandiline rukkileib
kirsstomateid
värske kurgi viile
Blenderda segamini toorjuust, sibul, hapukoor, üks pakk kilufileesid, tomat ja tibake tilli. Sea leivad (1/3 kogusest) tordikujuliselt alusele. Määri möginat peale, nii et väga üle ääre ei voola. Teine kiht leibu. Teine kiht möginat. Kolmas kiht leibu. Nüüd lisa blenderisse ka üks keedumuna ja sidrunimahl. Sega. Määri kogu määre viimase leivakihi peale. Ja natuke tordi külgedele. Ilu pärast. Kaunista teise paki kiludega, poolekslõigatud kirsstomatitega ja kurgiviiludega. Puista peale ka natuke tilli. Lase üleöö külmkapis seista.
Valmis. Söö rahvuslikku viisi ümisedes.
No comments:
Post a Comment