Senini on meie Sunday Gourmet Club'is tegutsenud sellised tiimid nagu Naised, Mehed ja Poisid. Kuid hiljuti otsustasime oma tegemisi varieerida ja nii sündisid Tiim Koogi ja Tiim Muuga.
Koogitiimi esimeseks väljakutseks loosis sõltumatu (st.kirjaoskamatu) fortuuna kaasmeeskonna valvsa pilgu all välja Armeenia. Armeeniaga seostub toidurindel muidugi esimese asjana sašlõkk. Ja siis arbuus. Selles suhtes meil aastaajaga esmapilgul nagu ei vedanud. Aga samas, sašlõkki oleme me ju kõik juba söönud ja see Armeenia köögi kesktalvine variant annabki rohkem avastamisrõõmu.
Kuna esimest korda toimus õhtusöök nii, et külalised ei tee midagi kasulikku, siis üritasime võimalikult palju ette ette valmistada. No, et ei oleks nii, et kokad mässavad oma köögis ja küllatulnud istuvad tunde omaette ja vaatavad pealt. Igaks juhuks tegime valmis ka eel-eelroa, sellise näksilaadse, mida veini kõrvale nosida, kuni me esimese käiguga müttasime. Lisaks valmistas Marx ka ette keski kuulsa Armeenia maletaja malemõistatuse Heikole lahendamiseks (kui te tahate selle kohta lähemalt teada, küsige Marxilt, sest just nii kaugele minu maleteadmised küündivadki).
Aga siin siis eel-eelroog:
250 ml mandlilaaste
300 g viilutatud seeni (meie kasutasime šampinjone, olude sunnil)
2+2 spl oliivõli
1 väike hakitud sibul
3 purustatud küüslauguküünt
1/2 tl soola
oreganot, basiilikut, tüümiani
musta pipart
1 spl sidrunimahla
Rösti mandlilaastud ilma rasvata pannil, pidevalt segades, kuni need on kuldsed. Võta pannilt ära.
Vala pannile 2 spl õli ja prae seeni, küüslauku, sibulat, soola-pipart ja maitserohelist kuni enamus veest on aurustunud ja seened ning sibul pehmed.
Vala mandlid ja 2 spl õli blenderisse ja peenesta pastataoliseks massiks. Lisa seenemögin ja sidrunimahl ja peenesta veel. Maitse ja lisa maitseaineid kui vaja.
Pane pasteet kaussi, kata kilega ja lase vähemalt tunni külmikus seista, parem isegi kui üleöö. Võta välja pool tundi enne söömist, sest toatemperatuuril maitseb see paremini kui külmalt. Serveeri küpsiste või näkileibadega.
Koogitiimi esimeseks väljakutseks loosis sõltumatu (st.kirjaoskamatu) fortuuna kaasmeeskonna valvsa pilgu all välja Armeenia. Armeeniaga seostub toidurindel muidugi esimese asjana sašlõkk. Ja siis arbuus. Selles suhtes meil aastaajaga esmapilgul nagu ei vedanud. Aga samas, sašlõkki oleme me ju kõik juba söönud ja see Armeenia köögi kesktalvine variant annabki rohkem avastamisrõõmu.
menüü. kui keegi armeenia keele oskaja lugema satub, siis teadmiseks, et kasutasime guugltränsleitorit. head naermist! |
Kuna esimest korda toimus õhtusöök nii, et külalised ei tee midagi kasulikku, siis üritasime võimalikult palju ette ette valmistada. No, et ei oleks nii, et kokad mässavad oma köögis ja küllatulnud istuvad tunde omaette ja vaatavad pealt. Igaks juhuks tegime valmis ka eel-eelroa, sellise näksilaadse, mida veini kõrvale nosida, kuni me esimese käiguga müttasime. Lisaks valmistas Marx ka ette keski kuulsa Armeenia maletaja malemõistatuse Heikole lahendamiseks (kui te tahate selle kohta lähemalt teada, küsige Marxilt, sest just nii kaugele minu maleteadmised küündivadki).
Aga siin siis eel-eelroog:
250 ml mandlilaaste
300 g viilutatud seeni (meie kasutasime šampinjone, olude sunnil)
2+2 spl oliivõli
1 väike hakitud sibul
3 purustatud küüslauguküünt
1/2 tl soola
oreganot, basiilikut, tüümiani
musta pipart
1 spl sidrunimahla
Rösti mandlilaastud ilma rasvata pannil, pidevalt segades, kuni need on kuldsed. Võta pannilt ära.
Vala pannile 2 spl õli ja prae seeni, küüslauku, sibulat, soola-pipart ja maitserohelist kuni enamus veest on aurustunud ja seened ning sibul pehmed.
Vala mandlid ja 2 spl õli blenderisse ja peenesta pastataoliseks massiks. Lisa seenemögin ja sidrunimahl ja peenesta veel. Maitse ja lisa maitseaineid kui vaja.
Pane pasteet kaussi, kata kilega ja lase vähemalt tunni külmikus seista, parem isegi kui üleöö. Võta välja pool tundi enne söömist, sest toatemperatuuril maitseb see paremini kui külmalt. Serveeri küpsiste või näkileibadega.
Tiim Muuga tervitab! Oli meeldivalt kasutu õhtu hea toidu ja sõpradega! hugs and kisses
ReplyDelete